fbpx

Angered United

Damfotbollslaget Angered United bildades 2010 för att ge tonårstjejer i Göteborgsförorten Angered något att göra på fritiden. Sedan dess har laget klättrat från botten av division 5 till division 2. Samtidigt har de svårt att konkurrera med herrfotbollen vad gäller rekrytering av ledare, träningstider och stöd från klubbens styrelse. Alla spelare är andra generationens invandrare och möter dubbelt motstånd, både från den egna familjen som inte tycker att tjejer ska spela fotboll och från den svenska fotbollsvärlden där domare och motståndarlag dömer tjejerna som förortsgangsters.

 

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!