fbpx

Alla bara längtar

Camilla rensar ut sitt gamla liv. Malou längtar efter en parrelation. Leif gillar inredning och Nancy minns sina semesterflirtar. Alla bara längtar utgörs av en rad korta nedslag i några 40­-talisters liv, eller snarare i deras vardagsrum. Vad längtar de efter? Och vad ockuperar deras tankar? Någon försöker resa sig och skapa ett nytt liv efter ett uppbrott. En annan tänker på den politiska och ekonomiska krisen i Europa. En tredje tänker att hon ska välja en städdag i sitt inre framför städdagen med bostadsrättsföreningen.

Missa inte regissören Martina Carlstedts besök till visningen den 12 mars på Victoria 2!

(Visas tillsammans med I skuggan av oron, Kroppen är en ensam plats och Psyket! i TSA block 1)

Hör upp! Här är Tempos ljudprogram!

Som vanligt är Tempo fullspäckat med spännande ljudpunkter. Vad sägs om att lyssna på hemligheter tillsammans med Alice i Underlandet eller bli het på gröten i vårt Radio Dark Room? Tillbaka är även en favorit-i-repris: Sound Souna! Läs om om samtliga programpunkter här!

Politik i fokus

Tillsammans med Arena Idé bjuder vi in till filmvisning och samtal om politik i år med fokus på högerpopulism i Ungern, Brasilien och Italien. Vi får också följa vår kontroversiella utrikesminister Margot Wallström samt träffa avhoppare från extremistorganisationer i Karen Winthers senaste film Exit. Läs mer om alla filmer och samtal här!

Fira 8 mars med Tempo!

Tempo ägnar den 8 mars till att visa filmer och dokumentära verk av och om kvinnor och transpersoner. I samband med dagen vill vi uppmärksamma allt arbete som görs för att stötta kvinnor och barn i utsatthet. Tempo tipsar om tre organisationer som du kan stödja. Kolla här!